Zorg op maat
Maar we gaan even weer terug naar hoe het allemaal begon, want hoe is ze bij Ambiq terecht gekomen? ‘Eigenlijk ben ik meteen gestart op het Trainingshuis. Ik had voor mezelf al duidelijk met welke doelgroep ik wilde werken en zo heb ik op de functie gesolliciteerd.’ Ze vertelt me al snel, dat ze enthousiast werd van de manier van werken op het Trainingshuis en hoe leuk de doelgroep daar is. “Ik vind de leeftijd erg tof! Toen ik de vacature online zag komen, wist ik het gelijk: hier wil ik werken!”
Veranderingen
Ik vraag Linsey naar wat er anders is, ten opzichte van twee jaar geleden. “We waren toen tussen 10:00 en 14:00 altijd dicht, omdat je dan geen jongeren op het Trainingshuis hebt. Ze zijn dan naar school, werk of naar een dagbesteding. Maar door het coronavirus hebben we het anders aangepakt en zijn we 24-uurs diensten gaan draaien. We hopen het nog wel weer terug te kunnen draaien straks, zodat ze ook leren naar wie ze moeten gaan als wij er niet zijn. We hebben namelijk met onze Ambiq-buren van 30 de afspraak dat de jongeren daarheen kunnen, mochten ze op het Trainingshuis zijn, voor vragen etc.”
Wanneer ik verder vraag naar of er eigenlijk groepsregels zijn, antwoord Linsey: “Er zijn een paar vaste groepsregels, maar eigenlijk zijn dit vaak wel de algemene dingen.” Wat Linsey al eerder vertelde is dat ze echt zorg op maat leveren en per jongere kijken naar wat hij of zij aankan. “De één mag bijvoorbeeld wel iets en de ander niet om een bepaalde reden. Dit vertellen we hen ook bij de start van zo'n traject. Iedereen is hier voor zichzelf. Zo kan het voorkomen dat de ander wél iets mag en jij niet. Jongeren moeten zich niet met een ander gaan vergelijken.”