Swipe

Stage volwassenenzorg Erve de Eik

Stage volwassenenzorg Erve de Eik
Ben jij een HBO-student in je derde of vierde leerjaar en wil je praktijkervaring opdoen in de zorg voor (jong) volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematieken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Op onze locatie Erve de Eik in Slagharen bieden wij je een stage- of afstudeerplek, waarbij je actief meewerkt aan de zorg en begeleiding voor 12 bewoners die 24-uurs zorg en onderdak ontvangen.

Als stagiair/-e werk je samen met een multidisciplinair team van woonbegeleiders, dagbestedingsbegeleiders, gastdames, een gedragswetenschapper en een clustermanager. Je draagt samen met hen de zorg voor de 12 bewoners en werkt nauw samen met de persoonlijk begeleiders om passende zorgplannen op te stellen en uit te voeren.

Werkzaamheden: 

  • Opstellen van zorg- en begeleidingsplannen: Samen met de bewoner en diens persoonlijk begeleider stel je een plan met concrete doelen op. Denk hierbij aan zelfstandig boodschappen doen, het leren omgaan met emoties of het op orde brengen van financiën.
  • Evalueren van voortgang: Elk half jaar bespreek je samen met de bewoner wat goed gaat en welke verbeterpunten er zijn, zodat de zorg continu op maat blijft.
  • Samenwerking met specialisten: Op het gebied van diagnostiek en behandeling werk je samen met andere specialisten, zoals VNN, Tactus en GGZ, om tot een passend zorgplan te komen.
  • Observeren en rapporteren: Je observeert de voortgang van de bewoners, rapporteert belangrijke ontwikkelingen en voert praktische ondersteunende taken uit in en rondom de woonlocatie.

Natuurlijk hoef jij dit niet alleen te doen. Je krijgt ondersteuning van je collega’s bij deze werkzaamheden.

  • Warm welkom: je krijgt een plek in een jong, hecht team dat jou met open armen verwelkomt en waar je je direct thuis zult voelen.
  • Stagevergoeding: € 500 bruto per maand voor een stage van gemiddeld 36 uur per week, inclusief onkostenvergoeding (waaronder mede de reiskosten woon-werkverkeer en telefoonkosten worden verstaan).
  • Goede begeleiding: je staat er niet alleen voor; ervaren zorgprofessionals begeleiden jou tijdens je stage.
  • Ruimte voor ontwikkeling: ontdek en ontwikkel je talenten in een praktijkomgeving waar jouw inbreng wordt gewaardeerd.
  • Ervaring: je doet praktijkervaring op in een intensieve behandelgroep, wat een mooie toevoeging is voor je verdere loopbaan.

  • Je bent een derde- of vierdejaars HBO-student, bijvoorbeeld voor de studie HBO Social Work.
  • Je stageperiode: loopt van september 2025 tot het einde van het schooljaar 2025/2026.
  • Je hebt affiniteit met de zorg en het werken met volwassenen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematieken.
  • Initiatiefrijk en verantwoordelijk: je toont initiatief en pakt je verantwoordelijkheid in jouw opleiding en werk.
  • Kritische blik: je wilt je graag ontwikkelen en kunt daarbij kritisch naar jezelf én naar ons kijken.

Je stage vindt plaats op Erve de Eik in Slagharen, gelegen aan de Coevorderweg 33. Deze locatie biedt 24-uurs zorg en onderdak aan 12 bewoners, met daarnaast een aparte dagbestedingsfaciliteit in de buurt. Je werkt in een fijn team bestaande uit woonbegeleiders, begeleiders dagbesteding, gastdames, een gedragswetenschapper en een clustermanager – samen zorgdragen voor de optimale begeleiding van de bewoners. 

Neem dan contact op met Marianne Knaken, clustermanager, via m.knaken@ambiq.nl of 06-28890399. 

Hoi, ik ben Jack en ik help je graag verder

Bel me op 06 13744962 of stuur je vraag naar vacatures@ambiq.nl

Ik heb geen dag spijt gehad van mijn keuze voor de zorg

Jan Smit
Begeleider wonen
Naar ervaringsverhaal
Sollicitatieprocedure Stap voor stap naar jouw nieuwe toekomst
Kan ik je ergens mee helpen? Hoi, ik ben Jack en ik beantwoord graag je vragen

Als recruiter bij Ambiq ben ik altijd op zoek naar de perfecte match. Je mag mij dan ook altijd bellen of mailen als je meer informatie wilt of vragen hebt. Ik help je graag verder!

Wij maken gebruik van cookies

Cookies helpen ons begrijpen hoe je de website gebruikt.
Zo kunnen we steeds verbeteren. Wil je meer weten? Lees meer